Predsjednik Skupštine Crne Gore je cijenio značaj pridruživanja EU

Predsjednik Skupštine Crne Gore je cijenio značaj pridruživanja EU

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić poručio je na virtuelnom sastanku da njegova država više neće dozvoliti stagnaciju na putu evropskih integracija. Ovo prenosi novinska agencija Vijesti.

Dodao je da bi brže usvajanje evropskih standarda dovelo do prijevremenog zatvaranja svih "šefovi pregovora i članstva Crne Gore u Evropskoj uniji".

Bečić je napomenuo da su parlamentarni izbori u Crnoj Gori 2020. godine postali istorijski, te da i vladajući krugovi i opozicija zaslužuju promjenu vlasti.

Otkrivajući prioritete novog saziva parlamenta, Bečić je istakao da je jedan od ključnih ciljeva da parlament dobije status glavnog subjekta društveno-političkog života. On je takođe zahvalio evropskim zvaničnicima na finansijskoj pomoći koju je EU pružila Crnoj Gori, za prevazilaženje posljedica pandemije korona virusa.

Podsjetimo, u strategiji EU objavljenoj u februaru 2018. godine navedeno je da su Crna Gora, uz Srbiju, favoriti koji bi mogli biti “potencijalno spremni” za ulazak u EU 2025. godine. A to znači da Crna Gora postaje privlačna zemlja za dobijanje ekonomskog državljanstva.

Kako doći Boravišna dozvola i državljanstvo Crne Gore, čitaj u naš članak.

Uporedite objekte

Uporedi