Crna Gora je dobila međunarodni znak Sigurnog putovanja

sigurna-putovanja-crna Gora

Svjetski savjet za putovanja i turizam (WTTC) dodijelio je Crnoj Gori međunarodnu oznaku sigurnog putovanja - Safe travles.

Ovo je posebno dizajnirana značka koja omogućava putnicima da identifikuju destinacije i kompanije širom svijeta koje su usvojile globalne zdravstvene i higijenske standarde kao osnovni preduvjet za sigurno putovanje tokom pandemije Covid-19.

Protokoli i mjere bezbjednosti koje je doneo Institut za javno zdravlje Crne Gore u saradnji sa nadležnim institucijama u oblasti turizma, u cilju što prijatnijeg boravka turista u ovoj zemlji i zaštite zdravlja turista, u skladu sa globalnih WTTC protokola.

“Budući da je implementacija i poštovanje zdravstvenih mjera imperativ u cijelom svijetu, očekujemo da će kroz ovu inicijativu doći do intenzivnije saradnje privatnog i javnog sektora u smislu zaštite zdravlja turista i zadobivanja njihovog povjerenja, što će doprinijeti oporavak turizma“, rekla je direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Želka Radak Kukavičić.

Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Portugal, Španija, Ukrajina i Turska takođe su nosioci oznake „Sigurna putovanja” u Evropi. Osim toga, još 20 zemalja u SAD-u, Africi, Bliskom istoku i azijsko-pacifičkom regionu.

Uporedite objekte

Uporedi