Za modernizaciju aerodroma u Crnoj Gori biće izdvojeno oko milion eura

Aerodrom Tivat u Crnoj Gori

Aerodromi u Podgorici i Tivtu uskoro će biti renovirani i modernizovani kako bi putnicima pružili što više udobnosti i, vremenom, dobili više sredstava iz nevazduhoplovnih prihoda. U projekat razvoja i modernizacije biće uloženo oko milion evra. Ovo je saopštio izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

“Prioritet nam je bila sigurnost putnika i aviona, pa su ulaganja usmjerena na nadogradnju opreme i tehnologija. Vrijeme je da poboljšate udobnost putnika. Aerodromi su prvi utisak svakog putnika koji dolazi u Crnu Goru, a borba za svakog gosta je već počela”, rekao je Orlandić.

On je objasnio da se u salone na oba aerodroma dugo nije ulagalo, ali da moraju zadovoljiti kriterijume klijenata kojima su namenjeni. Tako će u renoviranje VIP salona na podgoričkom aerodromu biti uloženo oko 400 eura.

Nevazduhoplovni prihodi crnogorskih aerodroma u prošloj godini, koji obuhvataju prodavnice, kafiće i restorane, zakup poslovnog prostora i reklamni prostor, činili su 8 odsto, odnosno 4,7 miliona eura ukupnih prihoda, u odnosu na 35 miliona prošle godine.

Uporedite objekte

Uporedi