Gradnja novog hotela sa 5 zvjezdica u Baru

Gradnja novog hotela sa 5 zvjezdica u Baru

Opština Bar će u bliskoj budućnosti dobiti luksuzan hotel sa pet zvjezdica. Iznos investicije u tri godine biće 150 miliona evra.

Projekat ukupne površine 120 hiljada kvadratnih metara realizuje ukrajinsko-crnogorska kompanija Liko Soho Group. Po završetku će biti otvoreno između 1000 i 1200 radnih mjesta. Projekat obuhvata izgradnju hotela sa pet zvezdica i stambenog naselja sa kompletnom pratećom infrastrukturom. Prema projektu koji je odobrio gradski arhitekta, hotel će imati oko 300 stambenih jedinica, 5 restorana, kafe-bar, spa centar, igraonicu, kazino i trgovački deo.

Osnivač i predsjednik ukrajinske kompanije Liko Holding i investitor projekta Igor Lisov rekao je da će izgradnja početi u posljednjem kvartalu ove godine.

Prema riječima Lisova, ovaj projekat je interesantan i sa stanovišta arhitekture i sa stanovišta privlačenja investicija u ovaj region. Pored ovog projekta, Lisov je sa predstavnicima opštine Bar razgovarao o javno-privatnom partnerstvu, zbog čega je planirano i ulaganje u sportsku infrastrukturu, prvenstveno kroz izgradnju bazena.

“Veoma je važno da mlađe generacije dobiju priliku da se razvijaju kroz sport. To govori o zdravlju nacije, budućnosti države i veoma mi je drago što smo naišli na razumijevanje sa predsjednikom Advokatske komore. Osim ovog kompleksa, izgradićemo i vodeni park, gdje će biti sportski sadržaji za razne vodene sportove”, rekao je Lisov i dodao da će realizacija ovog projekta Bar učiniti ekonomski atraktivnijim gradom.

Lisov je 30 godina bio na čelu kompanije koja je u Ukrajini realizovala niz projekata, poput izgradnje škola, vrtića, medicinskih i sportskih objekata. Njegova kompanija je prepoznata kao lider među građevinskim i razvojnim kompanijama i laureat je najprestižnije građevinske nagrade u Ukrajini "IBuild".

Tokom globalne borbe protiv pandemije korona virusa, Lisov je uputio donaciju Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti u iznosu od 50 hiljada eura.

Uporedite objekte

Uporedi