Prvi pasoš Crne Gore dobio je Rus

Prvi pasoš Crne Gore dobio je Rus

Prvi nosilac crnogorskog pasoša dobijenog po programu „Crnogorsko državljanstvo za ulaganje“ bio je Rus. Prema navodima Agencije za investicije Apex Capital Partners, do danas je odobreno nekoliko zahtjeva, ali pasoši još nisu izdati zbog zatvorenih granica.

Međutim, čim je Crna Gora nakon karantina otvorila svoje granice, ruski državljanin je mogao da posjeti zemlju, dostavi potrebne biometrijske podatke i dobije pasoš. Imajte na umu da imena nosilaca crnogorskog pasoša neće biti saopštena. Zakon o zaštiti ličnih podataka u Crnoj Gori zabranjuje objavljivanje ovih informacija.

Realizacija projekta davanja crnogorskog državljanstva u zamjenu za investicije počela je 1. oktobra 2019. godine. Rok važenja je tri godine. Zainteresovani kandidati moraju uložiti najmanje 250 hiljada eura u neki od projekata na sjeveru zemlje ili 450 hiljada eura - na primorju ili u glavnom gradu zemlje - Podgorici.

Na listi prioritetnih sektora su infrastruktura, turizam, poljoprivreda i prerađivačka industrija. Programska kvota je 2 ljudi.

Cijena ulaznice prilikom prijave iznosi 100 hiljada eura. Ovaj novac se kandidatu ne vraća, bez obzira na odluku - pozitivnu ili negativnu. Kupovina nekretnine u Crnoj Gori ne daje mogućnost dobijanja državljanstva.

Podnošenje dokumenata za državljanstvo može se obaviti na daljinu, podnosioci zahtjeva moraju jednom doći u zemlju. Istovremeno, investitori i članovi njihovih porodica neće morati da se odriču svog prvobitnog državljanstva u korist crnogorskog, biće moguće zadržati i jedno i drugo.

Pogledajte kompletnu listu odobrenih projekata koji učestvuju u programu crnogorskog državljanstva putem ulaganja.

Pročitajte takođe

Zidovi u Starom gradu za pranje u Budvi

Zidovi u Starom gradu za pranje u Budvi

27. oktobra 2019
Zidovi će biti očišćeni pjeskarenjem.
Nastaviti čitanje
Covid-19-Crna Gora-koronavirus

Korona virus se vratio u Crnu Goru

22. juna 2020
Do sada je registrovano 38 slučajeva zaraze korona virusom. Zbog novih slučajeva u zemlji ponovo su uvedena obavezna pravila ...
Nastaviti čitanje
učitavanje artikala

Uporedite objekte

Uporedi