U Crnoj Gori podnet 31 zahtjev za državljanstvo putem ulaganja

U Crnoj Gori podnet 31 zahtjev za državljanstvo putem ulaganja

Deset zahtjeva za državljanstvo je ovjereno i nalaze se u završnoj fazi razmatranja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova zemlje. Do sada u okviru programa nije uručen nijedan pasoš.

Realizacija projekta davanja crnogorskog državljanstva u zamjenu za investicije počela je 1. oktobra 2019. godine. Rok važenja je tri godine. Zainteresovani kandidati moraju uložiti 250 eura u neki od projekata u nerazvijenom dijelu zemlje ili 450 eura na primorju.

Na listi prioritetnih sektora su infrastruktura, turizam, poljoprivreda i prerađivačka industrija. Programska kvota je 2 ljudi.

Cijena ulaznice prilikom prijave iznosi 100 hiljada eura. Ovaj novac se kandidatu ne vraća, bez obzira na odluku - pozitivnu ili negativnu. Kupovina nekretnine u Crnoj Gori ne daje mogućnost dobijanja državljanstva.

Među projektima koji su podneseni Agenciji za investicije su kondo hoteli Kolašin Resort & Spa, Breza, Bjelasica 1450 i K16 u Kolašinu, hotel Kraljičina plaža kod Svetog Stefana i hotelski kompleks Durmitor i hotelski kompleks Villas na Žabljaku. Detaljne informacije o objektima možete pronaći u odjeljku "Za državljanstvo" naše web stranice.

Pandemija je usporila realizaciju programa, pojašnjavaju iz MUP-a Crne Gore. U februaru su ruski mediji objavili da je prva aplikacija odobren od strane investitora iz UAE.

Čak i nakon izdavanja pasoša, imena njihovih vlasnika neće biti otkrivena. Zakon o zaštiti ličnih podataka u Crnoj Gori zabranjuje objavljivanje ovih informacija.

Izvor

Pročitajte takođe

InArt ulični umjetnici nastupiće na IV festivalu u Tivtu

InArt ulični umjetnici nastupit će na IV Festivalu…

08. jul 2019
Od 24. do 26. jula pred publikom će nastupiti pozorišni i cirkuski umjetnici, mađioničari, muzičari i plesači iz Italije, [...]
Pročitajte više
Petrovac će biti domaćin festivala "Dečji dani".

Petrovac će biti domaćin festivala "Dečji dani".

09. avgusta 2019
Festival će se održati na rivi, ispred Spomen doma Crvene komune.
Pročitajte više
učitavanje artikala

Uporedite objekte

Uporedi