Novi projekti u okviru programa Citizenship by Investment

Novi projekti u okviru programa Citizenship by Investment

Do danas su odobrena četiri projekta od strane Vlade Crne Gore u okviru programa „Građanstvo putem ulaganja“:

  1. Novi hotel sa 4 zvjezdice Bjelasica u Kolašinu.
  2. Luksuzni hotel Breza sa 5 zvjezdica u Kolašinu.
  3. Westin Hotel u Kolašinu.
  4. Hotel i vile Durmitor je projekat pored UNESCO-ve Svjetske baštine u Durmitoru.

Još dva projekta trenutno čekaju na odobrenje - Hotel Čedi na Žabljaku i Kolašin 1600 u Kolašinu. Minimalna investicija za oba projekta je 250 €.

Hotel Chedi

Hotel sa pet zvjezdica nalazi se u Nacionalnom parku Durmitor na nadmorskoj visini od 1419 do 1434 m. Obilje zelenila i blizina Crnog jezera idealni su za opuštanje. Hotel će imati tri bazena, spa centar, fitnes centar, restoran, kafić itd. Učesnicima programa se nudi ulaganje u hotelske sobe i vile.

Kolašin 1600

Kolašin 1600 je najviše crnogorsko izletište, koje se nalazi u južnom dijelu planinskog lanca Belasice. Projektom će biti izgrađena dva stambena naselja sa prvoklasnim hotelima i apartmanima, između kojih će se nalaziti zona privatnih planinskih kuća. Područje skijaških staza će biti integrisano u naselje, što će omogućiti idealan pristup svim stambenim zonama u naselju - skijaši će moći da skijaju "od praga i nazad". Od aerodroma Podgorica do Kolašina se stiže za 35 minuta - ovo je jedno od najbližih skijališta u Evropi međunarodnom aerodromu.


Da se kvalifikujete za državljanstvo Crne Gore po investicionom programu, investitori mogu kupiti parcelu u nekom od odobrenih projekata za 250 € ili 450 € sa PDV-om od 21% uz donaciju od 100 € iz državnog fonda.Period zadržavanja investicije je 5 godina, nakon čega investitori mogu preprodati novu jedan investitor u program.

Program crnogorskog državljanstva nudi globalnim investitorima niz vrijednih pogodnosti za industriju. To uključuje brz proces odobravanja i državljanstvo koje se daje za samo šest mjeseci, slobodno kretanje u više od 123 zemlje sa crnogorskim pasošem i pristup jednoj od najbrže rastućih ekonomija u regionu.

Pročitajte takođe

U Tivtu će biti izgrađen stambeni kompleks za 88 stanova

U Tivtu će se graditi stambeni kompleks za 88 stanova…

11. jul 2019
U naselju Magina gradiće se stambeni kompleks koji će se sastojati od šest kuća i parkinga na dva nivoa. Po projektu [...]
Pročitajte više
Biće izgrađena žičara do najljepše pećine u Crnoj Gori

Do najlepše pećine u Crnoj Gori izgradiće se…

22. oktobra 2019
Džalovića pećina (Đalovića pećina) - najveća pećina u Crnoj Gori - nalazi se 30 km od grada Bijelog Polja.
Pročitajte više
učitavanje artikala

Uporedite objekte

Uporedi