Ublažavanje karantina: mala i srednja preduzeća počeće sa radom od 4

Ublažavanje karantina: mala i srednja preduzeća počeće sa radom od 4

Već početkom maja u Crnoj Gori mogu početi sa radom mala i srednja preduzeća, a u drugoj polovini mjeseca - ugostiteljske i uslužne organizacije. Vezovi će također biti otvoreni za prijem svih brodova. Ovo je predstavnicima turističke privrede saopštio premijer Crne Gore Duško Marković.

Želimo zadržati bilo koji posao u turističkoj industriji. Vlada će direktno pomoći radnicima. Turizam nije samo sektor, već i moćno tržišno oruđe za našu ekonomsku i monetarnu stabilnost. Zbog toga ćemo to staviti u prvi plan naših ekonomskih mjera i uskoro ćemo doći do rješenja za podršku očuvanju naših kompanija i preduzetnika u sektoru turizma, kao i radnih mjesta, izdvajanjem oko pet miliona eura iz budžeta, rekao je Marković.

 

Ublažavanje karantina:

Podsjetimo, Vlada Crne Gore je 21. aprila uvela prvo popuštanje mjera za suzbijanje širenja korona virusa. Ublažavanje je uticalo na policijski čas i radno vreme prodavnica. Sada možete biti na ulici do 23:00 (ranije - do 19:00 radnim danima, do 13:00 u subotu i do 11:00 u nedjelju). Prodavnice rade kao i obično od 7:00 do 22:00 od ponedjeljka do subote.

Takođe, nacionalni koordinacioni savet je dozvolio individualne sportove na otvorenom uz održavanje distance. Osim toga, stanovnici Tuzi sada mogu putovati i u susjednu Podgoricu. Ranije je, zbog izbijanja korona virusa, bio zabranjen ulazak i izlazak iz sela.

Sve druge restriktivne mjere ostaju na snazi. Vlada traži da se oni shvate ozbiljno i striktno poštuju.

 

Statistika zaraženih COVID-19:

Ukupan broj zaraženih korona virusom u Crnoj Gori do danas je iznosio 316 osoba. Pod medicinskim nadzorom je 2176 stanovnika zemlje. Ozdravilo se 116 osoba.

Virusom COVID-12 zaraženo je 19 crnogorskih gradova:

Podgorica - 161,
As - 37,
Nikšić - 34,
Bar - 23,
Ulcinj - 22,
Andrijevica - 7,
Plivanje - 7,
Budva - 7,
Bielo-Pole - 6,
Herceg Novi - 6,
Danilovgrad - 3,
Tivat - 3.

Pročitajte takođe

Novi hotel sa 5 zvjezdica u blizini Svetog Stefana

Novi hotel sa 5 zvjezdica u blizini Svetog Stefa…

19. jul 2019
Novi Ānanti Resort, Residences & Beach Club…
Pročitajte više
Organizovano onlajn emitovanje na graničnim prelazima Crne Gore

Organizirano onlajn emitovanje na granici…

16. avgusta 2019
Emitovanje će vam omogućiti da saznate više o situaciji sa saobraćajem automobila na kontrolnim punktovima i da efikasnije planirate [...]
Pročitajte više
učitavanje artikala

Uporedite objekte

Uporedi