Crna Gora je na 3. mjestu na rang listi najboljih programa državljanstva po investicionim programima

Crna Gora je na 3. mjestu na rang listi najboljih programa državljanstva po investicionim programima

Lideri su Malta, Kipar i Austrija. Najbolje programe za dobijanje boravišne dozvole i državljanstva putem ulaganja odredila je kompanija Henley & Partners. Ocene su obuhvatile zemlje Evrope, Kariba, Severne Amerike i Azije.

Programi državljanstva putem investicija su kratak i lak način za dobijanje punopravnog pasoša druge zemlje bez prethodnog dugoročnog boravka ili čak posete.

Otvoren 2019 novi program državljanstva Crna Gora. Zemlja još nije članica EU, ali je program već tražen zbog malih investicionih zahtjeva (od 250 hiljada eura) i kratkog vremena obrade zahtjeva. Državljanstvo možete dobiti za samo 3 mjeseca. Početkom 2020 odobrena prva prijava da dobije crnogorsko državljanstvo.

Na primjer, da biste postali državljanin Kipra, potrebno je uložiti najmanje 2,15 miliona eura u zemlju. A za dobijanje državljanstva Malte biće potrebna ulaganja od najmanje milion evra. U ovom slučaju, period za razmatranje prijave će biti od 1 do 14 mjeseci.

Zvanični programi za dobijanje državljanstva EU ulaganjem funkcionišu samo na Kipru, Malti i u Austriji. Državljanstvo ovih država vam omogućava da živite i radite u bilo kojoj zemlji EU bez ikakvih ograničenja.

Rangiranje najboljih programa za državljanstvo | Državljanstvo 2020

Za analizu programa investicionog državljanstva korišteni su sljedeći kriteriji: reputacija, kvalitet života, bezvizni ulazak, vrijeme obrade zahtjeva i kvalitet obrade informacija, usklađenost, zahtjevi ulaganja, potreba za životom u zemlji, mogućnost preseljenja u druge zemlje , potreba za posjetom zemlji, transparentnost procedure.

Henley & Partners objavljuje rang-listu službenog boravka i državljanstva po investicionim programima, kao i studiju ovih programa, koja predstavlja najsveobuhvatniju sistematsku analizu i uporednu procjenu glavne boravišne dozvole i državljanstva po opcijama ulaganja. U kreiranju rejtinga učestvuju nezavisni stručnjaci, investitori i državni službenici iz različitih zemalja. Za svaki kriterijum stručnjaci daju zemlje bodove (od 0 do 10), nakon čega se rezultati sumiraju.

Pročitajte takođe

Odmor na najskupljoj plaži u Crnoj Gori košta 120 eura

Odmor na najskupljoj plaži u Crnoj Gori košta…

06. avgusta 2019
Za ovu cenu možete iznajmiti dve ležaljke sa suncobranom na Kraljevskoj plaži kod Svetog Stefana (pored Vile Miločer).
Pročitajte više
Otvaraju se direktni letovi između Crne Gore i Samare

Otvara se direktna linija između Crne Gore i Samare…

28. februara 2020
Letovi će početi 30. maja subotom. Prevoznik je Ural Airlines. Na liniju će biti lansiran Airbus 320. Put će ići [...]
Pročitajte više
učitavanje artikala

Uporedite objekte

Uporedi