Crna Gora odobrila prvi zahtjev za državljanstvo putem ulaganja

Crna Gora odobrila prvi zahtjev za državljanstvo putem ulaganja

Prvi nosilac crnogorskog državljanstva bio je investitor iz UAE. Irina Mosheva, generalni direktor našeg ključnog partnera Moscow Sotheby's International Realty, rekla je da je on podnio zahtjev u novembru, dok je period razmatranja zapravo trajao 3 mjeseca.

„Program crnogorskog državljanstva pokazuje jedan od rekordnih termina, a uz promjene koje su stupile na snagu u pogledu mogućnosti uključivanja djece u program, program postaje jedan od najatraktivnijih na tržištu investicionog državljanstva“, ona rekao je.

Da biste dobili crnogorsko državljanstvo, potrebno je kupiti nekretninu, kao i uložiti u državni fond zemlje. Minimalni doprinos za dobijanje državljanstva je 350 eura. Nadalje, investitorima će biti ponuđene dvije opcije. Prvo: ulaganja od 450 hiljada eura u projekte odobrene od strane Vlade u razvijenim regionima (na primorju zemlje i u Podgorici). Drugo: 250 hiljada eura za projekte u manje razvijenim regijama i dobrotvorni prilog od 100 hiljada eura u državni fond. Investitor će moći prodati imovinu za 5 godina, uz zadržavanje statusa državljanstva na neodređeno vrijeme.

Program "Državljanstvo kroz ulaganje" lansiran je u julu 2018. Međutim, prijem prijava počeo je tek u jesen prošle godine. Utvrđena kvota je 2000 prijava. Trajanje programa je 3 godine.

Kao što sam ranije napisao "RG", Crnogorski program je danas jedan od najpovoljnijih investicionih programa za evropsko državljanstvo.

Pročitajte takođe

U Kotoru će se graditi luksuzni resort za 300 miliona eura

U Kotoru će se graditi luksuzni rizort za 300 ml…

18. decembra 2019
Naselje će biti izgrađeno u uvali Bigova. Na teritoriji naselja biće izgrađen hotel i vile.
Pročitajte više
U Crnoj Gori će 27. jula biti održan festival gitare

U Crnoj Gori će 27. jula biti održan festival gitare

22. jul 2019
Festival Morinjska gitarijada održat će se u subotu, 27. jula, na plaži u primorskom mjestu Morinj.
Pročitajte više
Više članaka

Uporedite objekte

Uporedi