Bjelorusija i Crna Gora organizuju redovne letove

Bjelorusija i Crna Gora organizuju redovne letove

Ivan Savelich, potpredsjednik Privredne komore Crne Gore, najavio je planove za organizovanje redovnih letova između zemalja tokom bjelorusko-crnogorskog poslovnog foruma.

“Danas su ovdje predstavnici Montenegro Airlinesa, a razgovaraćemo o direktnom letu iz Minska za Crnu Goru u cilju razvoja turizma. Osim toga, to će nam omogućiti bolju interakciju u budućnosti, razvoj poslovanja, uključujući poljoprivredu i energetiku. Mala i srednja preduzeća će takođe naći svoje mjesto u budućoj saradnji”, rekao je Ivan Savelich, prenosi novinska agencija. naučili.

Predsjednik Bjeloruske privredne i industrijske komore Vladimir Ulahovič napomenuo je da je Crnu Goru u 2018. godini, prema različitim procjenama, posjetilo oko 35-40 hiljada bjeloruskih turista. „Naravno, ljeti je ovaj pravac tražen, čarteri lete iz Grodna i Gomelja. Postoji let za Beograd, odakle možete stići do Crne Gore. Da bismo razgovarali o redovnom letu za Crnu Goru, potrebna nam je ekonomska kalkulacija naših nacionalnih avio-prevoznika, jer se takav posao uvijek odvija na obostrano dobroj osnovi“, naglasio je on.

Ambasador Crne Gore u Rusiji i Bjelorusiji (uporedo) Ramiz Bašić je ukazao na potrebu ubrzanja razvoja ekonomskih odnosa između Bjelorusije i Crne Gore. „Crna Gora je veoma popularna među bjeloruskim turistima. Možemo sarađivati ​​iu poljoprivredi, industriji. U Bjelorusiji postoji mnogo industrija i proizvoda koji su za nas interesantni”, istakao je on.

.

Pročitajte takođe

Bill Gates i njegova porodica posjetili su Crnu Goru

Bill Gates i njegova porodica posjetili su Crnu Goru

08. avgusta 2019
Bill Gates stigao je na Jadran superjahtom Lady S iz Hrvatske.
Pročitajte više
Za posjetu Perastu predlaže se uvođenje izletničke naknade

Za posjetu Perastu, nude uvođenje eksku…

26. avgusta 2019
Vladajuća Demokratska partija socijalista predlaže uvođenje ekskurzije za posjetu Perastu...
Pročitajte više
Još vesti

Uporedite objekte

Uporedi