Tivat će biti domaćin Evropske sedmice mobilnosti

Tivat će biti domaćin Evropske sedmice mobilnosti

Evropska sedmica mobilnosti održat će se od 16. do 22. septembra Tivat. Ove godine tema manifestacije je sigurnost hodanja i vožnje bicikla.

U ponedjeljak, 16. septembra održat će se okrugli sto. Njegova tema je promocija korištenja solarne energije u vozilima.

U utorak, 17. septembra, biće organizovan "dan ulice". Posvećena je promicanju ekoloških, društvenih, kulturnih i rekreativnih aktivnosti. Na današnji dan centralna ulica grada biće zatvorena 2 sata.

U srijedu, 18. septembra održat će se eko kamp. Osim toga, osnovci će moći da posjete zaštićena prirodna dobra "Ulcinjska Solana" i vjetropark "Možura".

Akcija "Svi na katamaran" održat će se u četvrtak, 19. septembra. Svi čekaju besplatno putovanje brodom koji radi na solarne baterije i vozi iz Tivta.

Dan kasnije u Drugoj Dalmatinskoj (II dalmatinskoj) od 9 do 11 sati održat će se biciklistička natjecanja i tematske radionice.

U znak podrške planinarenju, u subotu 21. septembra biće organizovan pohod. Ruta: Gornja Lastva - Sv. Vid - Gornja Lastva (Gornja Lastva - Sv. Vid - Gornja Lastva).

22. septembra cijeli svijet će proslaviti Svjetski dan bez automobila. U Tivtu će se ovog dana održati Ženska biciklistička trka. Biciklisti će se voziti na relaciji Borov nasip - Donja Lastva - Pine nasip (šetalište Pine - Donja Lastva - šetalište Pine). Dužina biciklističke trke je 5 km.

Uporedite objekte

Uporedi