Baošići

Baošići su ugodno turističko mjesto u blizini Herceg Novog, smješteno na obali Bokokotorskog zaliva.

Ovaj grad je idealan za porodice i jeftine putnike. Mjesto je prilično osamljeno, nalazi se na prvoj liniji Jadranskog mora. Plaže u Baošićima su uglavnom sitno šljunčane. Cijena ležaljke sa stolom i suncobranom je oko 5-7 eura za cijeli dan. Međutim, većina turista radije leži na ručnicima na plaži ili na betonskom molu.

Pored povoljne lokacije u uvali i čistog mora, ovaj grad je poznat i po slikovitim pogledima. Postoji veliki broj cvjetnih stabala: maslina, smokava, pomorandže i nara. Takođe jeftina i ukusna hrana.

Grad Baošići se nalazi između sela Dženoviči i Biela. To vam omogućava da uživate u šetnji nasipom, gdje su s jedne strane more i voda, as druge - planine, slikovite kuće, kafići i restorani.

Mreža ishrane u ovoj oblasti je dobro razvijena. Kafići i primorski restorani na svakom koraku, cijene su povoljne. Na primjer, riblji tanjir za dvoje je 12-14 eura, porcije su velike. U Baošićima postoji nekoliko supermarketa, prodavnica voća i povrća, koje rade od ranog jutra do kasnih večernjih sati.

Baošići imaju nešto manje od 2000 stanovnika. Kao i mnogi drugi gradovi u zaljevu, nekada je bio ribarsko mjesto. Prvi spomen o njemu datira iz 1351. godine. Naime, u ukazu kralja Dušana, gdje se grad pominje pod imenom Baoshila. U XNUMX. vijeku postojalo je imanje kneževske porodice Baosichs, od čega je i nastao današnji naziv grada. Kasnije se ovdje nalazilo imanje imućne porodice iz Perasta - Martinovići. Ali danas su od ovih zgrada ostale samo ruševine.

Takođe, grad Baošići je poznat i po tome što se u februaru ovde održava Praznik mimoze. Ovo je godišnja svečana ceremonija. I također jedan od glavnih praznika lokalnih stanovnika. Privlači brojne turiste kako iz Crne Gore, tako i iz drugih zemalja svijeta.

18 - Ponude
Sortiraj po:

Uporedite objekte

Uporedi