Most preko Bojane koštaće 20 miliona evra

Most preko Bojane koštaće 20 miliona evra

Premijeri Crne Gore i Albanije Dritana Abazović i Edi Rama potpisali sporazum između dvije zemlje na izgradnji mosta preko rijeke Bojane, za šta će biti potrebno oko 20 miliona eura.

Abazović je rekao da je ukupna cijena izgradnje mosta 20 miliona eura i da će troškove podijeliti dvije zemlje. Premijer je rekao i da u kapitalnom budžetu Crne Gore postoji član za ove izdatke.

"Vjerovatno ćemo vidjeti ovu isplatu najavljivanu više puta", rekao je Abazovich na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Takođe je naveo da ne zna da postoji jeftiniji i efikasniji projekat. Nadam se da će premijer uskoro biti u fazi otvaranja tendera.

Rama je rekao da je ovo važan projekat koji će spojiti dvije strane.

Albanski premijer je rekao da će Bojanski most smanjiti udaljenost između dvije zemlje sa desetina kilometara na 300 metara.

“Ideju projekta pokrili smo vlastitim sredstvima, a izgradnju ćemo pokriti zajedničkim sredstvima. plata u Crnoj Gori je veći, tako da Albanija ne može da plati most ako je već platila ideju projekta”, dodao je Rama.

Kako je precizirano, zajednička komisija dvije zemlje radiće na zajedničkom tenderu, koji će izabrati najboljeg kandidata.

Uporedite objekte

Uporedi
Поиск
Ostale značajke