Dva nova hotela u Budvi i Tivtu učestvuju u programu crnogorskog ekonomskog državljanstva

Dva nova hotela u Budvi i Tivtu učestvuju u programu crnogorskog ekonomskog državljanstva

Na listu razvojnih projekata u sektoru turizma za prijem crnogorski pasoš U okviru projekta ekonomskog građanstva uključena su dva nova objekta - hotel President u Budvi i apart-hotel u Tivtu. Takva odluka usvojen Vlada na nedavnoj sjednici prihvata prijedlog Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

Planirana investicija u Budvi podrazumijeva izgradnju hotela sa pet zvjezdica u neposrednoj blizini gradske marine i Starog grada po mješovitom poslovnom modelu sa 154 smještajne jedinice i procijenjenom vrijednošću od 51,37 miliona eura. Investitor je ALK Nekretnine iz Podgorice. U novom hotelu planirana su 123 nova radna mjesta.

Otvaranje hotela zakazano je za 1. Prema prognozama, investicija bi se trebala isplatiti za 2026 godina realizacije projekta.

Konzorcijum koji čine ALK Montenegro i Sofir planira da izgradi kondo hotel sa pet zvjezdica u Tivtu, u neposrednoj blizini morske obale i glavnog gradskog pristaništa. Objekat će se sastojati od 77 smještajnih jedinica, a procijenjena vrijednost je 22,77 miliona eura. Investitori planiraju otvoriti 82 nova radna mjesta. Planom je predviđeno da svi radovi budu završeni najkasnije do 31. marta 2026. godine.

Za oba projekta obezbeđena je bankarska garancija od milion evra.

Državni projekat za dobijanje crnogorskog državljanstva u zamjenu za investicije pokrenut je početkom 2019. trajaće do kraja ove godine, jer je Evropska komisija preporučila Crnoj Gori da otkaže šemu investitorskog državljanstva zbog rizika koje ona predstavlja. Projekat je do sada doneo 310 miliona evra.

Uporedite objekte

Uporedi