Kotorska kompanija zvanično je preuzela zemljište nekadašnjeg hotela Galeb

Kotorska kompanija zvanično je preuzela zemljište nekadašnjeg hotela Galeb

Kotorska kompanija Sunny Palace nedavno je u potpunosti prešla u vlasništvo jedne od najatraktivnijih lokacija u Ulcinju i Crnoj Gori, parcele na kojoj se ranije nalazio hotel Galeb. Kupovinom zemljišta kompanija započinje izgradnju hotelskog kompleksa visoke klase na ovom značajnom mjestu Ulcinj mjesto

Sunny Palace, potvrđuje portal Investitor, prethodno je prethodnom vlasniku Rokšpedu isplatio punu tržišnu vrijednost zemljišta, "što mu je omogućilo da u potpunosti preuzme upravljanje prostorom bivšeg hotela".

Pored kupoprodajne cijene plaćene prethodnom vlasniku, kompanija se obavezala prethodnog vlasnika prema državi da će u izgradnju novog hotela uložiti više od 15 miliona eura, rekli su.

Kako je ranije saopšteno, cilj kompanije Sunny Palace je da izgradi luksuzan i jedan od najvećih hotela sa 5 zvjezdica na crnogorskom primorju“ i time ovom mjestu vrati nekadašnji sjaj, jer tradicija i ugled nekadašnjeg hotela Galeb su simbol grada Ulcinja, to su i zaslužili."

Kompanija je već privukla međunarodne konsultante i arhitekte da što efikasnije i efikasnije razviju koncept i strategiju budućeg hotela, koji će poslovati u okviru jednog od poznatih međunarodnih hotelskih lanaca. Komunikacija o ovom pitanju je već uspostavljena sa brojnim operaterima.

„Svi znamo koliko se Budva promijenila izgradnjom hotela Splendid, Tivat je krenuo naprijed sa izgradnjom hotela Regent i Chedi, a koliko je Herceg Novi osvojio dolaskom brenda One&Only hotela. Ovim projektom želimo da postignemo isti uspjeh sa Ulcinjem, koji sa svim svojim mogućnostima i prirodnim bogatstvima u potpunosti zaslužuje ovako značajan uzlet sa novim Galebom, koji je simbol i osnova hotelske industrije u gradu. Ulcinja. Radujemo se saradnji sa lokalnom upravom i drugim investitorima koji su već prisutni u Ulcinju kako bismo zajednički promovirali ovaj grad kao atraktivnu investicionu i turističku destinaciju za cjelogodišnji turizam.

„Kolašin nam može biti odličan primjer kako je sinergija između države, opštine i investitora za relativno kratko vrijeme pretvorila grad u dinamičnu investicionu destinaciju“, rekla je Radojka Vuković, izvršna direktorica kompanije.

Sunny Palace uvjeren je da će pokretanje ovako velikog projekta podstaći učešće mnogih investitora, te da će doći do domino efekta projekata u hotelijerstvu, tako da će Ulcinj doživjeti brzu dinamiku razvoja.

Kotorska kompanija je dio grupacije koja već gradi najveći hotel sa pet zvjezdica na sjeveru Crne Gore Montis Mountain Resort u Kolašinu.

Uporedite objekte

Uporedi