Program ekonomskog državljanstva Crne Gore završava se 31. decembra

Program ekonomskog državljanstva Crne Gore završava se 31. decembra

Program ekonomskog građanstva, koji Vlada Crne Gore sprovodi od januara 2019. završiće se Decembar 31 2022 godine.

To je potvrdio i premijer sa tehničkim mandatom Dritan Abazović na sjednici Vlade. On je rekao da je do kraja godine moguće primanje novih prijava.

Abazovich je ocijenio da je program donio brojne koristi za državu, zahvaljujući čemu su stvorena vrijedna ulaganja i nova radna mjesta.

U okviru programa, strani investitori koji su uložili određeni iznos u turističke projekte dobili su crnogorsko državljanstvo. Zbog ovakve prakse program je kritikovala Evropska komisija, koja je više puta pozivala crnogorske vlasti da odustanu od ove prakse.

U okviru programa ekonomskog državljanstva pasoše je dobilo 447 investitora

Kako je ranije saopšteno, u okviru programa ekonomskog državljanstva uplaćen je budžet Crne Gore 29 miliona evra u vidu poreza, a do sada je pasoše dobilo 447 stranih investitora. Među njima su državljani Rusije - 1211 ljudi, uključujući porodice investitora, Kine - 257, Libana - 81, Ukrajine - 54, SAD - 151, Južne Afrike - 114, Saudijske Arabije - 57, Indije - 56, takođe državljani Australije, UAE, Japan, Kazahstan, Meksiko, Filipini, Kanada, Poljska i Turska.

Uporedite objekte

Uporedi