Izraelski BIG planira kupiti Capital Plazu

Izraelski BIG planira kupiti Capital Plazu

Najveći tržni centar u Crnoj Gori Delta City u Podgorici zvanično je postao BIG Fashion, deo BIG CEE grupe, izraelske kompanije koja je u februaru ove godine za 95 miliona evra kupila najveći tržni centar u zemlji, tržni centar City Mall u junu i najavio nove akvizicije u nekoliko crnogorskih gradova.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković najavio je da će izraelski investitor kupiti još nekoliko tržnih centara, među kojima je i Capital Plaza u Podgorici.

Otvaranje BIG Fashion u Podgorici

Tehnički premijer Dritan Abazović rekao je na otvaranju Big Fashion-a da je ovo prva velika izraelska investicija u Crnoj Gori koja donosi promjene.

“Podgorica bi trebala biti samo početak. Ovdje su dobrodošli svi koji žele pošteno poslovanje. Ovo se odnosi na naše prijatelje u Izraelu i širom svijeta. Želimo da promovišemo zdrave investicije, zdravu ekonomiju, da naši mladi ljudi nađu posao u Crnoj Gori, i da učinimo sve da Podgorica i Crna Gora izgledaju ljepše i bolje“, naglasio je Abazović.

On je čestitao svima koji su, prema njegovim riječima, dali neprocjenjiv doprinos brzoj realizaciji ove investicije.

Eitan Bar Zev, predsjednik Uprave BIG Shopping Centers Israel, rekao je da kompanija sa svojom podružnicom AFI već dugi niz godina uspješno posluje u Izraelu i regionu istočne Evrope.

“Veoma smo zadovoljni što smo ulaskom na crnogorsko tržište i prvom investicijom od 150 miliona eura napravili korak ka širenju na region Balkana. Ovo je tek početak vijesti u vidu modernih šoping parkova, novih internacionalnih brendova i međunarodnog iskustva koje će BIG donijeti u Podgoricu, ali i druge gradove u Crnoj Gori poput Ulcinja, Bara, Tivta, Nikšića i Kotora. Imamo velike planove, a najvažnije su nam zadovoljni posjetioci - rekao je on.

Gradonačelnik Podgorice rekao je da dolazak BIG-a u Podgoricu znači nova radna mjesta i višemilionske investicije.

Uporedite objekte

Uporedi
Поиск
Ostale značajke