Tržni centar Delta City u Podgorici postaje BiG Podgorica

Delta City postaje BiG Podgorica

Najveći tržni centar u Crnoj Gori Delta City u Podgorici zbog toga mijenja ime u BiG Podgorica nedavna promjena vlasništva.

BiG Podgorica je već naveden na Google mapama kao novo ime za Delta City, koji je nedavno kupila izraelska kompanija BIG Shopping Centers za 95 miliona eura.

Podsjetimo, izraelska kompanija, u sklopu svojih planova širenja, namjerava izgraditi i nabaviti nove šoping centre u nekoliko crnogorskih gradova.

U planu je i preuzimanje susjednog City Mall-a kako bi se stvorio jedinstveni maloprodajni park.

BIG CEE, dio izraelske grupe Big Shopping Centers, izrazio je interesovanje za kupovinu City Mall-a u Podgorici nakon što su nedavno kupili susjedni tržni centar Delta City, rečeno je portalu. Investitor izvori upoznati sa procesom.

Namera BiG-a je da Delta i City Mall pretvore u jedinstveni šoping park sličan onom koji su pre nekoliko godina izgradili na beogradskoj Karaburmi.

City Mall je u vlasništvu podgoričke firme Čelebić, koja se takođe bavi izgradnjom i prodajom nekretnina.

Ova težnja izraelske kompanije u skladu je sa izjavama da se neće zaustaviti na Delti, za koju su izdvojili 95 miliona evra. Kako navode Investitori, BiG namjerava da nakon City Mall-a kupi još jedan veliki tržni centar u Podgorici, a zatim nastavi da ulaže u neke druge gradove u Crnoj Gori, uključujući Nikšić.

Takozvani ritejl parkovi, koje BIG planira da izgradi u Crnoj Gori, su vrsta tržnih centara, koji se uglavnom nalaze van centralnih delova grada. U osnovi, to su prizemne zgrade, bez podruma i spratova, koje se sastoje od niza zasebnih radionica povezanih pod krovom u jedinstvenu cjelinu, a svaki poslovni prostor ima direktan ulaz iz vanjskog okruženja.

Ova cjelina je najčešće u obliku slova "p", koju čine i prilazi sa parking mjestima i plato sa zelenim površinama i šetalištem uz ulaz u prostor.

Uporedite objekte

Uporedi